Aquest migdia el Saló de Plens de l’Ajuntament de Monòver ha rebut la visita dels dos xiquets i la xiqueta saharauis que van arribar fa uns dies a la ciutat dels campaments de refugiats de Tinduf, a Argèlia.

Gràcies al programa “Vacaciones en paz”, que porta més de 30 anys en marxa, es pot acollir, cada estiu, a xiquets i xiquetes d’entre 8 i 9 anys provinents del Sàhara, on l’estiu és una època difícil, sense condicions i amb unes altes temperatures al campament.

Tres xiquets en total han arribat a Monòver, on passaran els mesos d’estiu fins al mes de setembre amb les seues famílies d’acollida, i on podran conéixer una nova manera de vida, podran fer-se reconeixements mèdics complets i gaudir d’altres espais com la platja, les piscines i altres ciutats més grans.

Els xiquets i les seues famílies han estat acompanyats per l’Alcalde de Monòver, Loren Amat, i la regidora de Benestar Social, Igualtat, Polítiques Inclusives, Benestar Animal i Joventut, Irina Nohales.

A Monòver s’està creant una Associació d’Ajuda al Poble Saharaui per tal de poder repetir aquesta experiència altruïsta de les famílies d’acolllir uns mesos a un xiquet o xiqueta provinent del desert. En aquesta ocasió, la gestió ha estat possible amb la supervisió de l’Associació d’Ajuda al Poble Saharaui d’Asp.