El mes de maig portarà una variada programació cultural a la ciutat.

El primer acte arribarà el pròxim dilluns, 1 de Maig, Dia del Treballador, amb l’acte homenatge a les persones de Monòver que han arribat a l’edat de jubilació i especialment al gremi dels fontaners. Un acte que es durà a terme al Saló de Plens de l’Ajuntament de Monòver cap a les 13:00 hores.

El 5 de maig es podrà gaudir de «La máquina del tiempo«, un Teatre-Musical a càrrec de l’alumnat del Col·legi Divina Pastora i la Banda Escola de Música de La Artística. Serà al Teatre Principal i hi haurà dues sessions: una a les 17:30h i una altra a les 19:30h. L’entrada és de 5 euros.

Per al mateix divendres s’ha previst la inauguració d’una exposició de Randeres al Kursaal Fleta a les 19:30h que es podrà visitar fins al 12 de maig. El mateix dia es presentarà la novel·la gràfica Al-Azraq, el malson de Jaume I, amb l’escriptor Just I. Sellés, a la Sala Polivalent del Kursaal Fleta a les 20:00 h.

Un dia més tard, el dissabte 6 de maig, el músic i poeta monover Natxo Vidal presentarà el seu darrer poemari 106 palabras, a l’entrada del Teatre Principal a les 20:00 hores.

Diumenge, 7 de maig, serà el moment de celebrar a la Plaça de la Sala la II Trobada de Randeres i Artesans, a partir de les 10:00 hores, amb l’associació Monòver fa Randa i música en directe a càrrec del Grup Zarzagán, a les 12:30h.

Dijous, 11 de maig, continuaran els «Dijous Azorinians», amb «Azorín i els monovers», a la Casa Museu Azorín, Fundación Mediterráneo, a càrrec del Club de Lectura de la Biblioteca. També hi haurà un tast de vermut 1020.

El 17 d’abril hi haurà una nova «Hora del conte«, a les 18:00h a la Casa de Cultura. Per al dia 18, hi haurà un encontre literari amb l’escriptora Elia Barceló i presentarà el seu llibre Amores que matan. Se celebrarà a la Casa de Cultura a les 20:00 hores.

Al dia següent, 22 de maig, s’inaugurarà la mostra «¿+ Mar o + Plástico, tú decides?«, del CEIP Cervantes i es podrà visitar al Kursaal Fleta fins al 28 de maig.

La programació cultural acaba amb un nou «Dijous Azorinians» amb la xarrada «Azorín y la eternidad», per Ángel Luis Pavón Ortigosa amb tast de vi noble Alacant Modernitxen, de Bodegas Ortigosa. Un esdeveniment que es durà endavant a la Casa-Museu Azorín a les 19:00 hores. L’entrada serà lliure.