Monòver vigila les pinedes municipals per a combatre la processionària

En el mes d’octubre es van iniciar els primers tractaments als pins com ara de les escoles o dels parcs on hi sol haver gossos.

0
- Publicidad -

La Regidoria de Parcs i Jardins segueix de prop l’evolució de la processionària que, any rere any, apareix a les pinedes de la població al voltant d’aquestes dates.

Els darrers anys els pins s’omplien de bosses de cucs de processionària en el mes de gener, de manera prematura. No obstant això, enguany a Monòver hi ha menys que en altres anys.

Verónica Amat, regidora de l’àrea, explica que “la fumigació de tots els pins municipals es va dur a terme al mes d’octubre, mentre que al desembre es van apegar les cintes grogues que es poden vore als pins més delicats com ara de l’escola Cervantes o als parcs on hi ha gossos”.

A partir d’aquest moment, l’empresa encarregada d’aquest tipus de tractaments “revisa regularment les pinars per a traure les bosses que van eixint”, indica Amat. A més a més, “si qualsevol persona avisa a l’Ajuntament de que hi ha alguna bossa a alguna pineda, avisem a l’empresa i acudeix a aquella adreça a traure-les”.

En el cas de que les bosses es troben a pins baixos, “les trauen amb una vara especial per a aquestes tasques, i en el cas dels pins alts, com ara els de l’Albereda o dels col·legis, necessiten una plataforma elevadora que els fa arribar fins a dalt de les copes dels arbres”, detalla la regidora.

Des de la regidoria demanen “col·laboració ciutadana per a localitzar les bosses o els cucs i recorden que si els veïns monovers amb pins dins les seues propietats no fumiguen o no netegen les bosses i els cucs, aquesta plaga es trasllada a la via pública o a altres propietats del voltant expandint-se, amb el conseqüent problema que pot ocasionar, sobretot per xiquets i animals. Per tot això, allò vertaderament important és la conscienciació ciutadana.