Monòver treballa en l’elaboració del Primer Pla Estratègic del Municipi

0
- Publicidad -

L’Ajuntament de Monòver informa de l’elaboració del Primer Pla Estratègic del Municipi.

I és que, fa prop d’un any es van iniciar les tasques per a posar en marxa aquest Pla Estratègic local, els primers treballs del qual es van endarrerir amb l’inici de la crisi sanitària.

No obstant això, en els darrers mesos “s’ha treballat amb força per a dur-lo endavant i el passat divendres, diversos membres del Govern de Monòver van treballar en el Diagnòstic inicial d’aquest Pla Estratègic, el qual ajudarà a alinear la localitat amb les Polítiques Europees d’Economia, Sostenibilitat i Digitalització, per a aconseguir un canvi de cicle i poder, així, optar als Fons Europeus amb garanties d’èxit”, com ha explicat M. Amparo Díez, Tinent d’Alcalde i regidora de Policia Local.

Alejandro García, Alcalde de Monòver, ha manifestat que “Monòver és un municipi amb un gran potencial, tanmateix mai ha comptat amb una estratègia clara i definida de futur”.

Cal destacar l’especial rellevància de la localitat després de la Revolució Industrial a Espanya. Una ciutat la qual “no ha estat capaç de superar la crisi que la va sacsejar amb força en el 2008 i ara se li sumen les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19”, apunta.

García destaca que “el futur s’anomena Agenda Urbana. Per això, l’Equip de Govern de Monòver no pot deixar passar aquest tren”. A més a més, “després d’una dècada de despilfarro, deutes i falta de liquiditat, és el moment de marcar un rumb que s’ajuste a les polítiques europees”.

Així, la consultora encarregada de desenvolupar l’Agenda Urbana de Monòver és Omawa, una empresa especialista en la Re-invenció Territorial, Desenvolupament Sostenible i Captació de Fons Europeus.

Per la seua banda, Lorenzo Amat, regidor d’Urbanisme del municipi considera que “dur a terme l’Agenda Urbana de Monòver és un repte molt important per a la transformació del nostre poble i hem decidit dur-ho endavant amb aquesta consultora, perquè forma part de l’lEquip Assessor de l’Agenda Urbana Nacional”.

I és que, l’Agenda Urbana és un document estratègic, el qual persegueix aconseguir la sostenibilitat en polítiques de desenvolupament municipal, mitjançant la identificació d’unes línies estratègiques. A més a més, constitueix un procés per a tots els actors públics i privats els quals intervenen en el municipi.

Per tot això, “hem de crear un document consensuat amb els veïns i veïnes de Monòver, ja que és la única manera de tenir un Pla de Futur que no canvie cada vegada que hi haja un canvi de govern”, apunta Emilio Martínez, regidor de Benestar Social.

Amb aquesta visió de futur, Monòver és un dels primers municipis del Vinalopó en desenvolupar aquest tipus d’actuació.

Per tant, durant les pròximes setmanes “els ciutadans i ciutadanes de Monòver podran participar en aquest Pla Estratègic, Agenda Urbana Monòver 2030”, anuncien des del consistori.

- Publicidad -