La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Monòver ha anunciat els actes que conformen la programació cultural per a les pròximes setmanes, després de diversos mesos sense actes culturals a conseqüència de l’expansió de la pandèmia per coronavirus a la localitat.

Ara, després d’aconseguir rebaixar considerablement la incidència acumulada a la ciutat, s’han reprès els actes culturals, tot seguint les mesures de seguretat i higiene obligatòries per a controlar els contagis.

La primera activitat cultural duta a terme a la localitat es va dur a terme el passat dissabte, amb l’obra de teatre “La Regla”, de Yorick Teatre, una comèdia que es va representar al Teatre Principal de Monòver, amb la qual els espectadors es van transportar a una època en la qual la regla era una gran protagonista a les classes de les escoles.

Els següents actes culturals arribaran a Monòver de la mà del Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant, el qual va signar un conveni de col·laboració amb la Regidoria de Cultura fa uns mesos per tal de dur endavant concerts a la localitat.

Aquest cicle tindrà quatre recitals a càrrec dels seus alumnes de màster, els quals es podran gaudir cada dijous a Monòver. Per tant, el pròxim dijous, 29 d’abril, a les 20:00h, començarà el 2n Cicle de Concerts del CSMA amb un Recital de Guitarra. Es durà a terme a l’Auditori Antonio J. Ballester de la Casa de Cultura de Monòver.

La següent cita musical serà el el 6 de maig amb un Recital de Piano, mentre que el 13 de maig es durà endavant un Recital de Flauta. El cicle acabarà el 20 de maig amb un Recital de Corda.

Per altra banda, el pròxim 8 de maig comencen les activitats culturals de la mà d’Yllana Teatre, companyia que presenta al Teatre Principal de Monòver el seu espectacle «Gag Movie«, un divertit viatge amb els espectadors per alguns moments més iconogràfics del seté art. Amb aquesta obra, «l’humor i l’enginy estan assegurats per a mostrar en directe com és el cinema, com es fa, com es viu i, sobretot, com es gaudeix», segons asseguren des de la Regidoria de Cultura. L’espectacle està previst per a les 19:30h i les entrades tenen un preu de 8 euros per persona.

A continuació, el diumenge 9 de maig es presentarà a l’Auditori Antonio J. Ballester de la Casa de Cultura el llibre «De Monòver als camps de concentració nazis«, dels autors Guillem Llin i Ferran Díaz. Una investigació que ha comptat amb diversos anys de recerca, la qual va vore la llum fa uns mesos.

Un acte previst per a les 12:00h, en el qual hi intervindran Júlia Tortosa, regidora de Memòria Històrica, així com els autors de la investigació. Cal destacar que l’aforament serà limitat per tal de mantenir les distàncies de seguretat.

La següent activitat cultural prevista per a les pròximes setmanes és l’exposició «Des de les fronteres del silenci», un homenatge a l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Aquesta mostra es podrà visitar des del 28 de maig i fins al 5 de juny en la Sala Municipal d’Exposicions José María Román Amat «Pita», al Kursaal Fleta. Està prevista l’obertura de l’exposició per a les 18:00h.

Pel que fa al mes de juny, la Regidoria de Cultura ha avançat dos actes diferents.

El dia 5 de juny, a les 18:00h, els espectadors podran gaudir de «Érase una vez». Un muntatge de Taules Teatre mitjançant el qual s’homenatja als musicals més exitosos de tots els temps. Comptarà amb cançons conegudes per tothom, veus en directe i divertides coreografies que captivaran a tota la família. Es durà a terme al Teatre Principal de Monòver i el preu de l’entrada és de 6 euros per persona.

Finalment, el diumenge 20 de juny està prevista una interessant jornada d’Enoliteratura. Una activitat que combina el tast de vins amb el tast literari, amb textos d’autors com ara James Joyce, Vicent Andrés Estellés, Edgar A. Poe o Virginia Wolf. Ana Moner conduirà l’activitat al Convent de Caputxins i les places són limitades, per la qual cosa cal inscripció prèvia des del 7 al 18 de juny, al Kursaal Fleta.

Des de la Regidoria de Cultura demostren, una vegada més, el seu compromís amb el món de la cultura, el qual “cal potenciar i protegir en aquests moments tan complicats per al sector”.

En aquest sentit, Júlia Tortosa, regidora de Cultura, espera “poder donar continuïtat a una programació que tenim enllestida per a passar l’estiu”. No obstant això, “aquesta programació prevista serà més reduïda del que sol ser habitual en l’època estival, perquè el que volem és reprendre paulatinament les activitats i donar un marge per veure com evoluciona la pandèmia”. Així, “si la situació sanitària ho permet, durant els mesos d’estiu Monòver tindrà més activitats als seus carrers”, anuncia.