Monòver rep una subvenció de més de 199.200 euros per a “modernitzar i renovar infraestructures” del Polígon Industrial ‘El Pastoret’

Amb aquesta subvenció es canviarà la xarxa de distribució del subministrament de l’aigua, s’ampliarà i millorarà la xarxa d’hidrants que hi ha actualment al Polígon i s’instal·larà un sistema de càmeres de videovigilància.

0
- Publicidad -

L’Ajuntament de Monòver ha rebut una subvenció a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana, per tal de dur endavant un projecte de “Millora, modernització i implantació d’infraestructures del Polígon Industrial ‘El Pastoret’ de Monòver”, tal i com van sol·licitar en el mes de febrer.

L’objectiu d’aquest projecte és “la modernització de les restants infraestructures que existeixen al polígon, continuant amb les actuacions que ja s’han dut endavant en els darrers anys”, com explica Verónica Amat, regidora d’Indústria i Desenvolupament Local.

Ara per ara, “ens trobem en el procés previ a la licitació de les obres. Unes actuacions que han de dur-se a terme durant el 2021”, anuncia Amat.

El pressupost total per a les esmentades obres ascendeix fins als 199.218 euros i es destinaran a tres tipus de millores.

Per una banda, “es millorarà el subministrament d’aigua mitjançant la substitució de la xarxa de distribució als carrers que no es van fer amb l’anterior subvenció. En concret, als carrers Catalunya, Galícia, Illes Balears, País Basc i Múrcia”, detalla l’edil.

Amb aquesta actuació “es garanteix el subministrament i s’eliminaran les avaries, alhora que augmentarà la pressió de l’aigua, la qual cosa repercutirà en una millor protecció contra incendis a les instal·lacions”, destaca. A aquesta mesura, cal afegir també “la renovació i ampliació de la xarxa d’hidrants existents al Polígon Industrial ‘El Pastoret’”.

A més a més , “es dotarà al polígon d’un sistema de videovigilància, el qual eliminarà els riscos de seguretat associats a aquesta zona”. Així, s’instal·larà “un sistema de càmeres al llarg de tota l’extensió del polígon” que estarà compost per diverses càmeres amb connexió a les dependències de la Policia Local mitjançant una xarxa de comunicacions electròniques basada en fibra òptica”. Un sistema dissenyat, exclusivament, “per a cobrir tots els angles de visió”.

Cal recordar que en la primera subvenció, fa un parell d’anys, es va apostar per “la instal·lació i renovació de part de la xarxa de subministrament d’aigua de diversos carrers, així com un important canvi d’enllumenat, amb una quantitat de 512.000 euros. A més a més, es va actualitzar la pintura vial i la senyalística, tant vertical com horitzontal, i es van condicionar les zones verdes i la instal·lació d’un quiosc/cafeteria, el qual esperem que es puga posar en marxa en breu”, remarca la regidora de l’àrea.

Per tant, des del 2018 fins a l’actualitat s’ha invertit en el condicionament del Polígon Industrial ‘El Pastoret’ de Monòver un total de 711.218 euros.

Verónica Amat, regidora d’Indústria i Desenvolupament Local assegura que “l’objectiu de l’equip de govern és aconseguir que el nostre polígon industrial siga més segur i dotar-lo d’unes millores fonamentals en l’habitabilitat”. A més a més, es continuarà treballant “en la projecció de la Fase II del Polígon Industrial ‘El Pastoret’”.

- Publicidad -