Pepe Payá, durante una rueda de prensa de presentación de actividades de la Casa Museo Azorín, en 2004. Foto: Fundación Mediterráneo
- Publicidad -

El pròxim 18 de maig es commemorarà el Dia Internacional dels Museus i, aprofitant aquesta fita cultural, l’Ajuntament de Monòver té previst dedicar aquesta data a homenatjar la figura del monover Pepe Payá, recentment desaparegut.

Pepe Payá fou un gran azorinià i director de la Casa Museu Azorín de Monòver durant quatre dècades. A més a més, va organitzar conferències, Congresos Internacionals, xerrades i centenars d’activitats relacionades amb l’il·lustre escriptor monover, José Martínez Ruiz, Azorín.

Per tant, des de les Regidories de Cultura i Patrimoni s’ha dut a càrrec aquesta iniciativa, “la qual encara està per ultimar, organitzar la programació, així com el format que s’adoptarà”, segons ha explicat Júlia Tortosa, regidora de Cultura.

En este sentit, “hem contactat amb la seua família i està d’acord en aquest merescut homenatge”, assegura Tortosa. Però això no serà tot, i és que també “es contempla la possibilitat de donar el nom de Pepe Payá a un espai públic monover”, anuncia la regidora de l’àrea.

I és que Pepe Payá és un referent cultural a la localitat i “responsable d’ubicar el nom de Monòver al mapa a partir de la divulgació de la vida i l’obra d’Azorín”, destaca. Així, “és aquest un homenatge necessari”.

Pel que fa al tipus d’esdeveniment que s’organitzarà per al Dia Internacional dels Museus, “ens agradaria que l’homenatge es fera de manera presencial, però contemplarem totes les possibilitats. En cas que la realitat sociosanitària no ens permeta fer-ho així, doncs es durà a terme de manera virtual”. No obstant això, “més endavant s’anunciarà la programació, així com les activitats relacionades”, explica Júlia Tortosa.

- Publicidad -