Monòver prepara unes festes “diferents, amb limitacions, però amb esperança”

0
- Publicidad -

La Regidoria de Festes porta mesos pendent de les xifres de contagis i l’evolució de la pandèmia i, després de diverses reunions i de l’alleugeriment de les restriccions, ha decidit organitzar alguns actes i esdeveniments per als dies de Festes de Setembre a Monòver.

Segons explica Mª Amparo Maestre, regidora de l’àrea, “no seran unes festes com a tal, com sempre les hem conegudes, ja que cal destacar que la pandèmia no s’ha superat i el virus continua actiu als carrers”. No obstant això, “pensem que és el moment d’organitzar actes especials i ajudar al moviment de la població, del comerç i de l’economia, després d’un any tan complicat”, com remarca la regidora.

Ara per ara, la Conselleria de Sanitat i Salut Pública remarca la possibilitat d’organitzar únicament actes on es puga controlar l’aforament i sempre mantenint la distància de seguretat interpersonal.

Així, la setmana passada, Maestre es va reunir amb els membres de la Junta Festera i amb les famílies de les Corts d’Honor que portaven esperant des del 2020, per tal de tractar aquests assumptes. Després d’aquesta reunió, es va decidir “renovar la Cort d’Honor actual per altres xiquetes i joves”, ja que cal recordar que l’any 2020 no es va canviar a causa de la pandèmia.

La Cort d’Honor 2021 està composada per les xiquetes Noa García Latorre, Lola López González, Irene Martínez Giménez, Paula Pellín Ramos i Celia Torres Silvestre, mentre que la Cort d’Honor Major la composen les joves Ailín Córdoba Seguí, Aynara Hernández Sogorb, Azahara Moreno Blanes, Judith Pérez Moreno i Belén Litarte Botella.

Per tant, el pròxim 24 de juliol es durà a terme l’acte d’Elecció de les Reines de les Festes 2021 a la Plaça de la Sala, tot seguint les mesures restrictives que haja en aquell moment i seguint tots els protocols de seguretat anti COVID.

Altre esdeveniment destacat que també es podrà dur endavant és l’Exaltació de les Dames i Reines 2021, la qual es durà a terme el 4 de setembre, com és habitual, al parc municipal de l’Albereda amb aforament limitat.

Per la seua banda, el dia 6 de setembre els monovers i monoveres podran gaudir del tradicional Pregó de Festes des de la Plaça de la Sala, tot i que els assistents hauran d’estar asseguts. “Pels moments encara no es pot confirmar el nom del pregoner o pregonera per al 2021, però confiem en poder-ho anunciar en breu, assegura la regidora de Festes.

A més a més, ja està en marxa el concurs per a triar el Pregoner Infantil 2021. Per tant, tots aquells xiquets o xiquetes que enguany estiguen cursant 2n de Primària podran enviar el seu pregó per a participar i optar a ser el pregoner d’enguany. “Aquesta setmana es remetrà tota la informació i les bases a les escoles perquè puga arribar als més menuts”.

Els interessats i les interessades hauran de preparar un discurs, el pregó que els agradaria llegir des de la balconada de l’Ajuntament el pròxim 6 de setembre. Els textos hauran de tenir una durada breu i hauran de fer referència explícita a les Festes Patronals i a les vivències dels xiquets durant aquests dies festius. Enguany, és la Cinquena Edició d’aquest concurs.

Per altra banda, la Regidoria de Festes també ha mantingut reunions tant amb membres de l’Agrupació Musical “La Artística” de Monòver, per tal d’organitzar alguns concerts o participacions de la banda de música durant aquests dies festius.

Així mateix, també “s’està perfilant una programació d’actuacions a la Plaça de la Sala per als dies de Festes Patronals, els quals encara estan en l’aire”, assegura Maestre.

Cal remarcar que la Regidoria ha mantingut periòdiques reunions amb la Majordomia de la Mare de Déu del Remei per tal de parlar dels actes litúrgics que solen celebrar- se als carrers monovers. En aquest sentit, “hi ha previsions que les autoritats autonòmiques avancen que en les pròximes setmanes varien les restriccions i puguen ser més lleugeres. No obstant això, ara per ara, no es poden organitzar passacarrers, ofrenes ni processons, cap acte on haja aglomeració de persones, que no es puguen control·lar. Caldrà esperar a vore com avança l’estiu”.

Malgrat això, des de la Regidoria “estem estudiant si seria viable fer-les i treballant amb itineraris nous, protocols adaptats per tal de poder dur endavant aquests tradicionals actes com ara l’Ofrena de Flors i Fruïts a la Mare de Déu del Remei”.

Els Nanos i Gegants tampoc podran faltar aquests dies, per la qual cosa “estem en contacte amb l’Associació de Nanos i Gegants de Monòver per tal de buscar la millor manera de traure’ls al carrer amb tota la seguretat”.

El que sí està ja en marxa és el LIII Concurs Internacional de Fotografia “Festes de Setembre 2021”. El termini d’admissió de fotografies per a participar finalitzarà el dijous 26 d’agost de 2021 i la fallada del jurat es durà a terme el divendres, 27 d’agost. La inauguració i l’entrega de premis serà el 5 de setembre a les 13:00 hores al Kursaal Fleta.

Finalment, Mª Amparo Maestre anuncia que “enguany no haurà Revista de Festes, encara que estem preparant un programa més xicotet amb la programació, les Corts d’Honor 2021, així com contingut relacionat amb el patrimoni cultural i històric que tenim a Monòver”.

- Publicidad -