Monòver celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats culturals

0
- Publicidad -

La Regidoria de Cultura celebrará el Dia Internacional dels Museus, el qual es commemora el 18 de maig, amb l’organització de diverses activitats.

Cal destacar una Ruta Guiada per la Casa-Museu Azorín de Monòver, la qual es durà a terme el dimarts 18 de maig.. Prèviament, al voltant de les 11.00 h. i fruit de diverses gestions entre la Regidoria de Cultura i la Fundació Mediterráneo, “s’inaugurarà una placa en homenatge a Pepe Payá, qui va ser director de la Casa-Museu durant més de quatre dècades, la qual donarà nom a una de les sales de la casa”, com remarca la regidora de l’àrea, Júlia Tortosa.

A més a més, seguint amb la programació relacionada amb el Dia Internacional dels Museus, el dissabte, 22 de maig, es reprendran les visites al Museu d’Arts i Oficis de Monòver, a un preu de cinc euros per persona, així com a la Casa-Museu Azorín, amb un preu de tres euros, en un horari des de les 10:00 h. fins a les 14.00 h.

Els grups seran reduïts, per la qual cosa és necessari tenir cita prèvia, la qual es pot reservar telefonant al 966960179, escrivint un correu electrònic a l’adreça monover@touristinfo.net o bé acudint a la Tourist Info ubicada al carrer Quiles Mollá.

Finalment, el diumenge, 23 de maig, hi haurà una Jornada de Portes Obertes, així com visites guiades als nous espais històrics del Fondó de Monòver des de les 10:00h fins a les 14:00h.

Com és habitual també caldrà inscripció prèvia i els assistents gaudiran d’una ruta per les exposicions permanents que hi ha a l’interior del refugi antiaeri “Llapis, paper i bombes”, de la Universitat d’Alacant, i la de Save the Children, amb dibuixos de la guerra fets pels xiquets que han patit la guerra de Síria, així com la resta de panells instal·lats per la pedania.

Així mateix, els participants podran vore un documental que es projectarà dins la Sala d’Exposicions de l’Escoleta del Fondó.

Amb aquest tipus d’activitats es potencia la cultura a la localitat i es destaca la rellevància dels espais museístics disponibles a la ciutat, com ara la Casa-Museu Azorín, el Museu d’Arts i Oficis de Monòver i el Fondó, importants ubicacions tant per a la història com per a la cultura monovera.

- Publicidad -