Els Museus de Monòver, una vegada més, realitzaran diverses activitats per a commemorar el Dia Internacional dels Museus.

Aquesta és una iniciativa que se celebra anualment cada 18 de maig des de 1977, seguint la 5a resolució de la XII Assemblea General del Consell Internacional dels Museus (ICOM).

El lema triat per aquest any és “Museus, sostenibilitat i benestar” i té com a finalitat mostrar el paper que compleixen els museus en relació amb el benestar social i al desenvolupament sostenible del planeta.

En aquest sentit, la Casa Museu Azorín i el Museu d’Arts i Oficis duran a terme dues activitats diferents.

Per una banda, a la Casa Museu Azorín, Fundación Mediterráneo, des de les 11:00h fins a les 14:00h, es desenvoluparan vistes guiades a l’exposició “Conoce Monóvar, vive sus orígenes”. Es tracta d’una exhibició que recull els treballs artístics i descriptius del patrimoni de Monòver fets pels usuaris del Centre d’Orientació Sociolaboral i Clínica ‘El Molinet’ de Monòver. Per a reservar aquesta activitat cal enviar un correu a la següent adreça: mariapoveda278@hotmail.es.

Per altra banda, a les 19:00h, al Museu d’Arts i Oficis tindrà lloc l’activitat Els objectes del museu parlen: l’atenció a la salut de la dona al llarg del temps.

En aquest debat hi participaran professionals de l’àmbit sanitari de diverses generacions i membres del grup del Climateri, amb la finalitat de realitzar un col·loqui sobre els aspectes sociosanitaris en perspectiva de gènere a través dels objectes que custodia el museu.

En aquest sentit, cal destacar la participació de Mónica Gil, Juan Carlos Flores i Helena Bellot, els quals dirigiran el col·loqui. Aquesta activitat és d’accés lliure.