Monòver avança en l’elaboració del Primer Pla Estratègic de la ciutat

0
- Publicidad -

L’Ajuntament de Monòver continua actiu en l’elaboració del Primer Pla Estratègic del Municipi.

Com ja es va informar fa unes setmanes, aquest gran repte municipal es va posar en marxa a la localitat a finals de 2019. No obstant això, els primers treballs es van endarrerir amb l’expansió del coronavirus.

En l’elaboració d’aquest Pla Estratègic ja han participat una representació dels empresaris i emprenedors monovers i ara, en aquests moments, “són els membres de l’oposició els qui es troben aportant noves idees a aquest document estratègic”, com anuncia l’Alcalde de Monòver, Alejandro García.

A continuació, “serà el torn de la participació ciutadana, a través de les diverses associacions, així com els caps de serveis dels diferents departaments de l’Ajuntament de Monòver”, segons informa García.

Es tracta “d’un moment important, ja que cal crear un document consensuat, un Pla de Futur, pensant en Monòver d’ací a 10 anys”, com remarca l’Alcalde.

Per aquesta raó, Alejandro García explica que “ens trobem treballant per tal de crear línies d’actuació basades en la opinió de tots els sectors, agents socials i persones monoveres, per tal d’aconseguir, el més prompte possible, l’Agenda Urbana 2030, la qual cosa ja està en marxa a tot arreu, sobretot a Europa”.

Una de les tasques que ocupen un espai destacat en aquests treballs està relacionada amb el nou Mercat Municipal. Un punt “important, ja que el que volem aconseguir és un Mercat de proximitat, sostenible energèticament i mediambientalment, en línia amb el que persegueix la Unió Europea de cara al futur”.

En aquest sentit, García avança que “la nostra intenció és sol·licitar una subvenció als Fons Europeus per tal de poder construir aquest nou Mercat, el qual serà el primer de la zona amb aquestes característiques”.

De fet, “volem que el Mercat tinga unes qualitats concretes. Un espai on els monovers i monoveres que tinguen explotacions agràries o ramaderes puguen vendre els seus productes, potenciant al màxim la proximitat i la qualitat dels productes. Una manera de potenciar l’economia circular tan important per a qualsevol municipi com ara Monòver”. A més a més, “també es treballarà per tal d’aconseguir ser un referent no solament a Monòver, sinó també per a la resta de municipis de la comarca”.

Amb aquesta visió de futur, Monòver és un dels primers municipis del Vinalopó en desenvolupar aquest tipus d’actuació.

- Publicidad -