Les Regidories d’Educació, Desenvolupament Local i Joventut de l’Ajuntament de Monòver han anunciat la pròxima celebració de la I Fira Comarcal de Formació Professional de l’Alt i Mitjà Vinalopó, organitzada des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, així com per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Es durà a terme el pròxim 17 de març durant tot el matí, en concret, en horari de 9:00h a 14:00h al Pavelló Esportiu Municipal de la localitat. Cada any serà l’amfitriona una localitat diferent.

Els municipis que col·laboren en aquesta Fira Comarcal FP són Aspe, Elda, Novelda, Petrer, Villena, Monforte del Cid, Monòver, El Pinós, Sax, Biar, Salines, Alguenya, Beneixama, Cañada, el Camp de Mirra, Fondó de les Neus, Fondó dels Frares i La Romana, deu d’aquestes divuit localitats tenen oferta formativa en FP.

Aquesta fira està orientada a centres educatius, empreses, ciutadania, entitats, persones a l’atur, etc. Una fira que mostrarà el Sistema integrat de Formació Professional en l’Alt Vinalopó i Vinalopó Mitjà.

En concret, la població destinatària és l’alumnat de 6é de primària de Monòver, 3r i 4t d’ESO, Cicles Formatius GB i GM, Batxillerat, EPAs, Famílies (AMPA), persones en l’atur i treballadores, així com la resta de la ciutadania interessada.

Les divuit famílies professionals que s’oferten són, entre d’altres, activitats físiques i esportives, administració i gestió, agrària, comerç i Marketing, edificació i obra civil, electricitat i electrònica, energia i aigua, hostaleria, turisme, informàtica, sanitat, tèxtil, transport, etc.

A més a més, també es preveu una zona d’empreses on s’invitarà a empreses creades per professionals titulats de Formació Professional perquè siguen referents positius, de famílies diferents, hi haurà professionals de la comarca, entitats i empreses de la comarca, associacions empresarials… I es donarà la possibilitat de donar a conéixer com enviar Currículums, portals d’ocupació…

Per altra banda, es facilitarà una orientació acadèmica i professional a les persones interessades, s’informarà sobre itineraris formatius i laborals, subvencions, convocatòries, ajudes, beques, etc.

Pilar Seller, Regidora d’Educació valora “molt positivament que s’haja triat Monòver com a ciutat amfitriona d’aquesta primera edició d’una fira tan important com aquesta, on es donen a conéixer totes les alternatives d’FP, ja que cada vegada hi ha més adolescents, joves i adults que aposten per aquest tipus de formació, on es fan pràctiques reals, que les capacitarà per al món laboral”.

Com apunta Seller, “la Formació Professional està molt sol·licitada i demandada  en l’actualitat i, per tant, és important informar al respecte perquè la gent conega totes les famílies professionals que s’ofereixen i a les quals poden accedir els usuaris per a aconseguir millorar laboralment i, en un futur, poder-se dedicar a la professió que hagen triat”.