- Publicidad -

El passat dimecres, 5 de maig, l’Alcalde de Monòver, Alejandro García, així com els regidors Verónica Amat, Loren Amat i Salvador Giménez, van acudir a València per tal de dur endavant diverses entrevistes.

Així, es van reunir amb Empar Martínez, Directora General d’Indústria, Energia i Mines de la Conselleria d’Economia Sostenible per tal de conèixer “com s’està regulant la instal·lació de les plantes solars, com es troben les tramitacions relacionades amb Monòver i si els projectes es estan molt o poc avançats”, com apunta Alejandro García, Alcalde de Monòver.

I és que “ens preocupa la proliferació de plantes solars al nostre terme municipal i volem conèixer, de primera mà, si es reduirà el nombre d’hectàrees previstes inicialment, el qual ens sembla molt alt, i quantes plantes hi haurà”, com remarca García. Des de l’Ajuntament de Monòver “apostem per l’energia neta, però de forma sostenible i sempre compatible amb el Medi Ambient”, com destaca.

A més amés, “també vam tractar un assumpte molt interessant com és la implantació de Comunitats Energètiques Locals a Monòver”, com informa Loren Amat, regidor de Medi Ambient. Es tracta de “la instal·lació de panells solars a edificis municipals del centre urbà per tal d’abastir d’energia solar a les vivendes del casc històric”.

L’actual regulació “no permet instal·lar plaques solars a les terrasses o sostres d’edificis particulars ubicats al casc històric antic, ja que es troba protegit, per la qual cosa hem pensat la possibilitat d’ubicar aquestes Comunitats Energètiques Locals tant al sostre del Teatre Principal com al del Mercat Central per tal d’enviar l’energia sostenible a les cases ubicades a la zona històrica monovera. Així es reduirà el consum d’energia elèctrica i es bonificarà la factura dels veïns i veïnes”, explica Amat.

Un assumpte destacat que preocupa tant al govern municipal com a gran part de la població monovera és la separació dels pluvials. “D’aquest assumpte vam parlar amb Manuel Aldeguer, Director Genral de l’Aigua de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a qui vam explicar el problema que hi ha a la localitat quan plou abundantment, ja que Monòver no disposa d’una xarxa separada per a les aigües pluvials i tot arriba a la mateixa tuberia de clavegueram públic i es barreja l’aigua neta, de la pluja, amb les aigües brutes. Quan això ocorre, la barreja de les aigües van a parar al Paratge Charco Amargo”.

Per això, “està previst que a finals de mes vinguen a Monòver tècnics de la Conselleria per tal de vore en persona el problema. Des de l’Ajuntament de Monòver intentarem que siga la Conselleria qui es faça càrrec d’aquesta obra”.

Per altra banda, també es van reunir amb Júlia Company, Directora General de l’IVACE, amb qui van conèixer l’estat de la gestió relacionada amb l’ampliació del Polígon Industrial El Pastoret, en concret, la segona fase. L’objectiu d’aquest encontre era “reactivar la tramitació, la qual es trobava parada per assumptes burocràtics”, com explica García.

A més a més, es va aprofitar aquesta visita a València per a parlar amb Joan Piquer, Director General de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. L’assumpte principal d’aquesta reunió va ser “el plantejament d’implantar una planta de reciclatge i tractament d’envasos de plàstic a la localitat”, com assegura l’Alcalde. Així mateix, “li vam explicar els projectes que tenim a Monòver pel que fa al tractament de residus i la nostra intenció de posar en marxa la recollida selectiva Porta a porta”.

Un viatge “productiu i necessari, mitjançant el qual vam avançar diversos aspectes destacats que afecten, en l’actualitat, al nostre municipi”, segons valora Alejandro García.