Les campanes de la Torre del Rellotge deixaran de sonar durant una temporada a Monòver

0
Torre del Reloj
Foto: Wikipedia
- Publicidad -

La Regidoria de Patrimoni anuncia que les campanes de la Torre del Rellotge de Monòver deixarà de sonar durant una temporada.

I és que els estudis tècnics encarregats fa uns mesos amb la finalitat de conèixer l’estat de biodegradació de les bigues de fusta que suporten la campana de la Torre, així com les anàlisis prèvies de les alteracions estructurals sobre fonaments del Bé de Rellevància Local, “han posat de manifest la necessitat de restaurar aquest element patrimonial tan simbòlic de la ciutat”, segons expliquen des de Patrimoni.

Així, la primera actuació que es preveu està relacionada amb les obres de consolidació del terreny sobre el qual s’assenta la Torre del Rellotge.

Una vegada acaben aquestes actuacions, s’acomplirà una segona actuació. En concret, es treballarà en la restauració i substitució de les bigues afectades pel pas del temps.

Per tant, “mentre no acaben aquestes obres, i d’acord amb les recomanacions dels tècnics especialistes, les campanes de la Torre deixaran de sonar, ja que la vibració produïda pel toc d’aquestes podria degradar els elements afectats”, com anuncia Loren Amat, regidor de Patrimoni.

En aquest sentit, “una vegada finalitzen les obres i es consolide el monument, les campanes tornaran a sonar amb total normalitat”, segons informa el regidor.

Per a finançar el cost d’aquest projecte, l’Ajuntament de Monòver ha demanat una subvenció a la Diputació Provincial d’Alacant.

- Publicidad -