L’Ajuntament de Monòver ha tornat a signar un conveni de col·laboració d’un any amb el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant mitjançant el qual “millorar la qualitat de la formació dels estudiants del Conservatori a través d’activitats per a l’exercici de la docència musical en la seua vessant més pràctica”.

I és que, amb aquesta col·laboració l’Ajuntament de Monòver posa el seu granet de sorra i “ajuda als estudiants de Grau Superior del Conservatori a que disposen d’auditoris on poder actuar i mostrar els seus coneixements musicals”, com expliquen des de Cultura.

Aquestes activitats consistiran en concerts musicals que es duran a terme o bé a l’Auditori Antonio J. Ballester, bé al Kursaal Fleta o bé a la Casa Museu Azorín de Monòver.

A més a més, amb aquests esdeveniments es “potencia el desenvolupament cultural dels veïns en particular i de la societat en general”, com destaca Júlia Tortosa, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Monòver.

Per tant, dins el marc d’aquest acord els estudiants del Conservatori Superior de Música Óscar Esplá podran dur a terme actuacions de solistes, grups de càmera, Orquestra Simfònica, així com de Banda Simfònica, entre altres, a les instal·lacions municipals esmentades. Serà el Conservatori l’encarregat d’organitzar la programació d’aquestes actuacions musicals, preferentment per les vesprades.

La regidora de l’àrea remarca que “és una iniciativa que aporta moltes coses positives: dinamitza el panorama cultural de Monòver i, alhora, ajuda al Conservatori a tenir més referències on mostrar la seua tasca fora del centre educatiu”.

Aquesta iniciativa va començar en la primavera de 2020 i s’ha continuat duent endavant durant aquests darrers anys. De fet, enguany arriba el 4t Cicle de Concerts que començarà el pròxim divendres, 20 de gener, i finalitzarà el 21 de maig.

Com a novetat, cal remarcar que els concerts s’ha canviat de dia i passen dels dijous a la vesprada a divendres o matinals de diumenge, amb la intenció d’ampliar així l’oferta cultural i ajudar a que més persones puguen gaudir-ne.

El programa previst és el següent: Divendres, 20 de gener, se celebrarà un Recital de Piano a les 20:00h a la Casa de Cultura de Monòver, mentre que diumenge, 26 de febrer, serà el torn d’un Quartet de Saxofons, que interpretaran el seu concert a les 12:00h al Kursaal Fleta. El mes de març tornaran els concerts amb un Recital de Guitarra, el diumenge 5 de març, a les 12:00h a la Casa Museu Azorín, i el 28 d’abril els Grups de Cambra seran els encarregats d’oferir un concert a les 20:00h a la Casa de Cultura de Monòver. Finalment, aquest Cicle acabarà el 21 de maig amb l’Ensemble Luzentum, que s’oferirà als assistents a les 12:00 hores a la Casa de Cultura de Monòver. Cal remarcar que les entrades per a gaudir d’aquests es són gratuïtes.