L’Ajuntament de Monòver signa un conveni d’un any amb el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá i aposta “pel foment de la música al municipi”

0
- Publicidad -

L’Ajuntament de Monòver ha signat un conveni de col·laboració d’un any amb el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant mitjançant el qual “millorar la qualitat de la formació dels estudiants del Conservatori a través d’activitats per a l’exercici de la docència musical en la seua vessant més pràctica”.

I és que, amb aquesta col·laboració l’Ajuntament de Monòver posa el seu granet d’arena i “ajuda als estudiants de Grau Superior del Conservatori a que disposen d’auditoris on poder actuar i mostrar els seus coneixements musicals”.

Aquestes activitats consistiran en concerts musicals que es duran a terme o bé a l’Auditori Antonio J. Ballester o bé al Teatre Principal de Monòver.

A més a més, amb aquests esdeveniments es “potencia el desenvolupament cultural dels veïns en particular i de la societat en general”, com destaca Júlia Tortosa, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Monòver.

La idea de cooperació va sorgir arran del primer contacte que va tenir la regidora de Cultura amb el professor de piano i monover, Carlos Sellés.

Per tant, dins el marc d’aquest acord els estudiants del Conservatori Superior de Música Óscar Esplá podran “dur a terme actuacions de solistes, grups de càmera, Orquestra Simfònica, així com de Banda Simfònica, entre altres, a les instal·lacions municipals esmentades”.

Serà el Conservatori l’encarregat d’organitzar la programació d’aquestes actuacions musicals, preferentment per les vesprades, les quals hauran de dur a terme els alumnes “de manera voluntària, ja que aquestes activitats no tindran efectes acadèmics”, com asseguren.

La regidora de l’àrea remarca que “és una iniciativa que aporta moltes coses positives, dinamitza el panorama cultural de Monòver i, alhora, ajuda al Conservatori a tenir més referències on mostrar la seua tasca fora del centre educatiu”.

Aquesta iniciativa va començar en la primavera de 2020. De fet, hi havia programats tres concerts, “però solament es va poder fer un”, lamenta Tortosa. No obstant això, “vam decidir firmar un conveni a finals de 2020 per tal de formalitzar la col·laboració entre ambdues institucions”, la qual cosa suposa “un avanç important en l’extensió de l’àrea de cultura local fora de les fronteres del municipi”.

Tortosa espera que “al llarg d’aquest 2021 es puguen reprendre els concerts”, ja que ara per ara la programació cultural es troba paralitzada per l’actual situació sanitària.