Ayuntamiento de Monóvar

L’Ajuntament de Monòver ha posat en marxa una nova edició del Voluntariat Ambiental 2023. En aquesta ocasió, l’activitat ha estat subvencionada per la Conselleria de Medi Ambient.

Així, a partir del 17 de juliol, es durà a terme aquest programa de voluntariat complet. Aquest dia se celebrarà la primera reunió de coordinació del voluntariat i es marcaran les pautes i directrius per al bon funcionament. Podran ser voluntaris o voluntàries, persones des dels 15 anys endavant.

Diverses són les activitats que s’han previst per a aquest voluntariat ambiental, que es desenvoluparà durant tot l’estiu, com ara, la realització de diverses rutes de senderisme relacionades amb la conservació i millora del medi ambient, desenvolupament de tasques de vigilància per a la prevenció d’incendis forestals en època estiuenca, a causa de les altes temperatures de les pròximes setmanes. També es duran endavant projectes de restauració de zones degradades, gestió del medi natural, cursos formatius i didàctics, així com exposicions turístiques… Tot encaminat a descobrir el valor de la fauna, la flora i el paisatge del terme municipal de Monòver, com indiquen els organitzadors.

Pel que fa a la part formativa, el grup desenvoluparà diverses formacions, entre les quals es troba, una acció en primers auxilis en col·laboració de Creu Roja Monòver, i altres relacionades amb la prevenció d’incendis forestals.

Els voluntaris i voluntàries tindran la seua seu en l’Aula de la Natura, on s’efectuaran part de les activitats. Allà també s’oferirà als interessats qualsevol informació que necessiten sobre els paratges naturals que es troben al voltant de Monòver.

En definitiva, accions que permetran al voluntari o voluntària ampliar el seu coneixement sobre l’ecologia que envolta el terme municipal monover.