L’Ajuntament de Monòver i el Grup Fotogràfic de Monòver han organitzat la IV Edició del Rally Fotogràfic local.

En aquesta ocasió, “serà una modalitat diferent, ja que es desenvoluparà d’una manera distinta”, com explica Júlia Tortosa, regidora de Cultura.

Hi haurà dues categories: adults i joves de fins a 16 anys. En concret, a la categoria d’adults hauran de presentar instantànies relacionades amb tres temes proposats.

Per una banda, es podrà presentar treballs amb tema lliure, això sí, amb fotografies realitzades en el terme municipal de Monòver. Altre assumpte proposat haurà d’estar relacionat amb el Patrimoni Local, és a dir, amb l’Ermita de Santa Bàrbara, el Convent de Caputxins, la Torre, el Castell, l’Església o la Plaça de bous. I, finalment, l’altra temàtica que es podrà presentar haurà d’estar relacionat amb les pedanies.

Les bases recullen que “no serà necessària la inscripció i els participants podran fer les fotografies relacionades amb els tres assumptes proposats durant tot el mes de maig de 2021”.

Els participants hauran d’enviar les fotografies entre el dia 1 i el 17 de juny de 2021 per correu electrònic a l’adreça grupofotograficodemonovar@gmail.com i, segons expliquen des de l’organització, “és molt important nomenar les imatges d’una manera concreta per a distingir la temàtica amb la qual participen”. Així, les fotografies hauran de tenir la inicial assignada a cada tema seguides d’un guió i el títol de l’obra o el lema general per a totes les imatges presentades.

A-títol      B-títol     C-títol      D-títol

A-lema    B-lema   C-lema    D-lema

El jurat estarà format per tres persones expertes en fotografia i la seua decisió serà inapel·lable. Des del Grup Fotogràfic de Monòver asseguren que “s’intentarà que la fallada del jurat siga pública. No obstant això, haurem d’adaptar-nos a la situació restrictiva del moment a conseqüència de la pandèmia”. En el cas de fer la fallada “a porta tancada, es retransmetrà en directe a través d’una plataforma digital”, informen. Aquesta data serà el dimarts, 22 de juny, a les 19:00h a la seu del GFM ubicada al Kursaal Fleta de Monòver.
Pel que fa a la mesura màxima de cada imatge “haurà de ser de 3 megues i 300 ppp, la qual cosa és molt important perquè es puguen incloure totes dins un mateix correu electrònic”.

Els membres del jurat hauran de puntuar cada fotografia d’1 a 100 punts en cada categoria i, amb la suma dels punts de les tres fotografies presentades per cada participant, es coneixeran les guardonades. L’Ajuntament es quedarà una còpia de les obres premiades per a l’arxiu municipal.

Així, una vegada tinguen el veredicte, el jurat es posarà en contacte amb els participants mitjançant correu electrònic per tal d’informar de les imatges guanyadores, les quals no es valoraran com a col·lecció, sinó de manera individual. A més a més, també es publicarà el resultat als mitjans de comunicació locals, així com a les xarxes socials del GFM.

Els premis estan subvencionats per la Regidoria de Cultura i són: 500 euros en metàl·lic per al primer classificat, 300 euros per al segon i 200 euros per al tercer classificat, dins la categoria d’adults.

Pel que fa a la categoria de joves, el premi està dotat d’una càmera fotogràfica i un curset de fotografia.

L’entrega de premis es durà a terme el diumenge, 5 de setembre, a les 13:00h al Kursaal Fleta de Monòver, coincidint amb la inauguració i l’entrega de premis del Concurs Internacional de Fotografia de Monòver.

L’Ajuntament de Monòver porta diverses edicions donant suport a activitats com aquesta, la qual enguany arriba a la seua quarta edició. Així, “demostra el seu ferm compromís amb les associacions en general, i amb les culturals, en particular”, com explica Júlia Tortosa.

En concret, cal remarcar el suport del consistori a la fotografia, “ja que a Monòver gaudeix d’una llarga tradició i té un nombre molt important d’aficionats, com ho demostra el fet que tinguem un Concurs Internacional de l’envergadura del de Festes”, com destaca Tortosa. En aquest sentit, “considerem necessari fomentar la fotografia, per tal de dur endavant iniciatives com aquesta, la qual cosa suposa, a més a més, la possibilitat d’ampliar el fons fotogràfic de l’arxiu, ja que les fotos que són de Monòver, i enguany també de les pedanies, formen part dels nostres documents”, com remarca la regidora.