La regidoria de  Policia i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Monòver continua apostant per la modernització i professionalització de la Policia Local, d’aquesta manera, des que l’edil MªAmparo Maestre accedira al càrrec de responsable d’aquesta àrea s’han realitzat diferents inversions per tal de millorar tant els processos de treball com les eines utilitzades per a realitzar-ho.

En aquest sentit, els últims anys s’ha dotat a la plantilla de pistoles Taser, desfibril·ladors, etilòmetre, nombrosos articles de defensa i protecció dels i les agents, així com la renovació constant  dels uniformes. A més, a les instal·lacions policials també s’ha invertit en condicionament i sanejament, i així s’han aconseguit uns espais de treball segurs i amb les condicions laborals necessàries.

Així, durant el primer trimestre de l’any passat es va realitzar una nova inversió, aquesta vegada amb l’adquisició d’un programa de gestió policial, ja que fins aquest moment s’utilitzaven eines informàtiques obsoletes. Amb aquest nou programa es facilitarà la gestió administrativa dels expedients i es millorarà l’eficiència en els procediments, a més inclou nombroses aplicacions que seran molt útils, tant per al treball diari com per als ciutadans i ciutadanes, ja que incorpora l’eina Sys092, la qual inclou avís d’alerta per a víctimes de violència de gènere, persones majors, comerços o persones amb dificultats de comunicació, genera avisos a la policia de qualsevol incidència i envia la localització de l’avís.

Per a la posada en funcionament d’aquesta aplicació els integrants de la plantilla de la policia local estan realitzant uns cursos de formació de 40 hores lectives presencials, sobre l’eina per a conéixer com funciona i familiaritzar-se amb aquesta. Aquests cursos s’estan realitzant a les dependències policials municipals.

A més, durant el passat exercici de la regidoria de Policia es van adquirir 10 tauletes tàctils per a cada unitat, on s’ha instal·lat la nova aplicació per a poder actuar i realitzar els tràmits oportuns estiguen on estiguen, cosa que també contribuirà a fer que el treball policial siga més efectiu. De moment el cost d’aquests dispositius ha estat assumit per l’Ajuntament, però s’ha sol·licitat a través de la convocatòria anual de la Conselleria una subvenció perquè ens compensen la despesa.

Pel que fa a la inversió realitzada en la dotació de Protecció Civil en l’exercici 2020 la regidoria de Seguretat Ciutadana ha continuat apostant per dotar a la plantilla de totes les necessitats per a poder realitzar el seu treball de la millor manera, d’aquesta manera s’ha invertit una important quantitat en uniformes, en la renovació dels segurs de tots els membres de la dotació i en mitjans de transport.

L’edil de l’àrea, MªAmparo Maestre, es mostra molt satisfeta pel treball i resultats de l’exercici 2020, un any molt complex per a la plantilla de la Policia Local i Protecció Civil que han estat al capdavant i han contribuït a fer que totes i cadascuna de les recomanacions sanitàries es complisquen, així com han jugat un paper molt important perquè els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi tingueren els servicis essencials coberts, d’aquesta manera MªAmparo Maestre vol traslladar una vegada més a tots ells les gràcies en nom de la Corporació Municipal i conseqüentment, de tot el municipi i els anima a continuar amb la mateixa implicació.