La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Monòver ha anunciat la celebració d’una jornada especial.

Es tracta d’un Dia de Germanor entre la Junta Festera de Monòver i la Foguera Sagrada Família d’Alacant, els representants dels quals es van reunir en setembre de 2022 per tal d’assentar les bases d’una col·laboració entre amb dues entitats.

Fruit d’aquest conveni, el pròxim diumenge, 7 de maig, se celebrarà un divertit matí a Alacant que comptarà amb un programa d’allò més variat.

Així, l’esdeveniment es durà a terme al carrer Padre Esplá, número 29, d’Alacant, i els assistents podran gaudir d’un esmorzar popular, un gran passacarrers dels Nanos i Gegants de Monòver i d’Alacant, acompanyats per la Colla El Xirivell. A continuació, s’ha previst la degustació i venda de productes típics monovers, així com el tast del vermut de Bodegas Santa Catalina del Mañán. També hi haurà rifes, música i un acte de germanor entre ambdues entitats.

A més a més, a aquesta fita hi participaran les xiquetes i joves que conformen la Cort d’Honor 2023, ja que s’aprofitarà aquesta celebració per a dur endavant l’eixida que solen tenir les candidates a Reines de les Festes de Setembre amb el jurat fora de Monòver.

Per tant, les membres de la Cort d’Honor 2023 participaran en la desfilada prevista, es faran fotografies i vídeos, i tornaran a passar temps amb el jurat que haurà de triar a la màxima representant de les Festes Majors de Monòver.

Aquest tipus de celebració, és una manera diferent i profitosa de promocionar les festes de Monòver en l’exterior, així com els seus productes i la gastronomia local, difonent les senyes d’identitat monoveres per a atraure futurs visitants.

Per aquesta raó, des de la Regidoria de Turisme s’agraeix als Nanos i Gegants i la Colla El Xirivell la seua participació, així com als comerços i productors monovers que han volgut formar part d’aquest acte pioner, ja que és una oportunitat important de promocionar en l’exterior els productes típics monovers com són les tonyes, el vi i el formatge. Aquesta ha estat la primera col·laboració de moltes i s’anima a altres productors i comerciants que s’unisquen a aquest tipus d’esdeveniments.