La Biblioteca Pública de Monòver inverteix en material digital i de lectura amb la subvenció del Premi María Moliner

0
- Publicidad -

La Biblioteca de Monòver va ser guardonada el passat novembre com a un dels deu millors projectes d’Animació Lectora d’Espanya dins la Campanya María Moliner 2020, convocada pel Ministeri de Cultura i Esport, en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb el projecte “Una biblioteca con patas”.

Aquesta edició va comptar amb una dotació especial. I és que, “per estar entre els 10 primers vam aconseguir un premi de 10.000 euros”, com recorda Alicia Cerdá, arxivera i bibliotecària de Monòver.

Aquests diners han anat a parar íntegrament a la Biblioteca i s’han invertit “en la compra de portàtils per a utilitzar-los en la sala, un nou servei de préstec d’ordinadors que, gràcies a aquest premi, podrem oferir als nostres usuaris”, com explica.

A més a més, també s’han comprat llibres de les quatre llibreries de Monòver i material digital, el qual ajuda a millorar el servei.

Júlia Tortosa, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Monòver destaca que “estem molt contents amb el treball que fan tots els treballadors de la Biblioteca, encapçalats per Alicia Cerdá, i aquest premi demostra que Monòver té un clar compromís amb el foment de la cultura, en general, i de la lectura, en particular”. I és que, “gràcies a aquest compromís i a aquesta feina ben feta”, com assegura Tortosa, “hem pogut millorar el servei que donem des de la nostra Biblioteca amb les adquisicions de novetats editorials, de manuals de disciplines científiques, que habitualment no podem comprar mensualment per l’elevat cost i gràcies a aquest premi sí que els podem adquirir”.

Amb l’oferta d’aquests variats serveis que dóna la Biblioteca “el que volem és aconseguir un espai on la gent vulga anar-hi i on se senta a gust, com efectivament, ocorre”, remarca la regidora de l’àrea.

Cal destacar que la Biblioteca de Monòver ha participat en aquest certamen durant molts anys i aquesta ha estat la quinzena vegada que aconsegueix un premi. Durant els darrers 15 anys sempre ha estat guardonada amb 2.000 euros per a lots de llibres i, en l’edició de 2020, ha aconseguit una dotació especial per estar entre els 10 primers projectes.