La Biblioteca de Monòver edita nous Diaris de lectura per a l’alumnat dels centres educatius monovers

0
- Publicidad -

La Biblioteca Pública de Monòver ha editat un nou Diari de lectura, gràcies a la gran acollida que ha tingut aquesta iniciativa.

En aquesta ocasió, la coberta del quadern ha estat il·lustrada per l’artista monovera Irene García, qui ha fet un preciós treball amb un homenatge a l’il·lustrador universal Quino, qui ha faltat recentment.

Per la seua banda, a la coberta de darrere es pot apreciar un Lectòmetre per a que cada alumne/a vaja acolorint un exemplar de la prestatgeria, cada vegada que finalitze un llibre. Una manera de portar el recompte de les seues pròpies lectures.

Així, les escoles monoveres poden demanar a la Biblioteca la quantitat de diaris que necessiten, ja que és personal de cada xiquet/a.

Júlia Tortosa, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Monòver, destaca que “tenim un compromís ferm amb la difusió de la lectura entre els més joves del municipi perquè són el futur i començar a educar-los amb un hàbit lector tindrà molts beneficis per als ciutadans adults de l’endemà”.

En este sentit, tant Tortosa com Alicia Cerdá, bibliotecària i arxivera municipal, reafirmen “la importància d’aquesta iniciativa” i recorden que “continua actiu un servei de préstec de llibres de la Biblioteca Infantil, el qual, tot i les restriccions, no s’ha vist afectat”.

I és que, com explica Alicia Cerdá, “pensem que és important que els xiquets i xiquetes puguen seguir agafant llibres i portant-los a casa”.

A més a més, “es canvia periòdicament l’aparador de la Biblioteca Infantil per a convertir-lo en un espai atractiu on els més menuts vulguen anar”, com assegura la regidora de l’àrea.

Això es complementa amb l’organització mensual de L’Hora del conte, la qual des del confinament no s’ha reprès. “Únicament es van fer dos contacontes el passat estiu i esperem que, quan aquesta situació millore, durant aquest curs acadèmic o ja per a la tardor, puguem seguir oferint aquestes activitats”, anuncia Júlia Tortosa.

Mentrestant, tant la Regidoria de Cultura com la Biblioteca Pública de Monòver “ens centrem en activitats d’aquest tipus, de foment de la lectura, les quals no necessiten contactes amb grups de gent, les quals s’han d’evitar en aquests moments”.

Cal remarcar que “els llibres estan perfectament desinfectats i passen una quarantena quan els tornen abans de posar-los novament a disposició dels usuaris”.