Els sanitaris del Centre de Salut i el personal i usuaris de la Residència d’Ancians reben aquesta setmana la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19

0
- Publicidad -

Els sanitaris del Centre de Salut de Monòver es troben en el camí d’aconseguir la immunitat.

I és que, 12 d’ells, es van vacunar la passada setmana de la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19, mentre que la resta es vacunaran al llarg dels pròxims dies.

Una vacuna que arriba per a aportar “esperança” als professionals en uns dels moments més durs i difícils de la pandèmia per coronavirus.

Per la seua banda, el passat 14 de gener van rebre la primera dosi els treballadors i treballadores, religioses i usuaris de la Residència d’Ancians de Monòver “Nuestra Señora del Remedio”.

Així, el dijous, 4 de febrer, 21 dies després d’aquella primera vacunació, rebran la segona dosi.

Cal destacar que, per a que aquesta vacunació faça l’efecte esperat i les persones arriben a tenir la desitjada immunitat caldrà esperar, aproximadament, deu dies més des del dia de la darrera vacunació.

Actualment, segons el calendari de vacunació establert pel Ministeri de Sanitat, ens trobem dins la Fase 1, és a dir, ara per ara són els residents i personal de residències d’ancians, personal sanitari de ‘primera línia’, altre personal sanitari i sociosanitari i persones depenents, les que estan rebent les vacunes. Aquest període s’espera que vaja des de gener fins a l mes de març. En abril s’espera iniciar la segona fase de vacunació.

Els efectes secundaris més habituals que s’estan observant com a conseqüència de la vacunació són molt semblants a les de qualsevol vacuna: dolor a la zona on es fa la injecció, mal de cap, malestar general, febrícula… En general, efectes lleugers i de poca durada.

Pilar Seller, regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Monòver, veu amb “alegria i esperança” l’arribada d’aquesta segona dosi i explica que “a poc a poc anirem complint els terminis de vacunació per tal d’aconseguir que tothom reba la seua vacuna”.

Es tracta d’un “assumpte molt complicat perquè cal vacunar a tota la població”. No obstant això, “a mesura que s’avance, anirem informant a la població del calendari de vacunació, sempre seguint els protocols i les franges d’edat establertes per la Conselleria”.

- Publicidad -