Aquest matí s’ha procedit a aplicar la mesura cautelar de llançament de quatre habitatges ocupats al barri monover de la Retjola, situació que estava generant una alarma social.

Es tracta d’una mesura judicial que ha pres la Jutgessa del Jutjat Número 4 de Novelda, que ha dictat el llançament de forma forçosa.

Segons indiquen des de la Policia Local de Monòver, “el llançament s’ha dut produït sense cap incident i dins de la normalitat, ja que quan han arribat les autoritats les persones que ocupaven els immobles ja havien marxat i, fins i tot, havien buidat les cases”.

Aquesta ha estat una operació conjunta entre la Policia Local i la Guàrdia Civil de Monòver. Fins al lloc de l’actuació, el carrer Benidorm de la urbanització de la Retjola, han acudit nombrosos efectius, com ara, la Policia Local amb el cap de policia i quatre agents; la Guàrdia Civil de Monòver amb el sergent i el cap. A més a més, s’han desplaçat fins al lloc una patrulla de la Guàrdia Civil del Pinós.

També han participat en aquest operatiu la Guàrdia Civil d’USECIC, una Unitat específicament dedicada a preservar la seguretat ciutadana, els quals han arribat amb cinc vehicles més.

Han procedit al llançament la Jutgessa de Novelda, acompanyada pel Secretari Judicial, procuradors i més membres del Jutjat, així com representants del Departament de Serveis Socials de Monòver, Iberdrola, tècnics d’aigua i persones de manteniment de la SAREB, empresa propietària d’aquests habitatges perjudicats.

Amb l’inici del llançament, les autoritats han trobat “unes cases molt deteriorades, amb la cuina i els banys totalment trencats, així com interruptors de la llum i altres parts dels habitatges destrossats”, com indiquen els agents locals.

El següent pas “és reubicar a les persones que encara visquen allà per tal de tancar i tapiar les cases, tallar el llum i l’aigua i així evitar que puga tornar-se a produir una situació semblant”, com han assegurat des de la Policia Local.

Per la seua banda, el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Monòver “treballa per a traslladar a les persones a altres emplaçaments més adequats i per a ajudar a aquells veïns i veïnes que així ho necessiten”.

Des de l’Ajuntament de Monòver agraeixen als departaments implicats, que porten molts mesos treballant per tal de solucionar aquesta situació, especialment al Cap de la Policia Local, Juan Manuel Jiménez, i a la Cap de Serveis Socials i Igualtat, María Sánchez.