La Regidoria de Cultura ha previst una variada programació per al mes d’octubre.

El primer acte arribarà el pròxim dissabte, 1 d’octubre, amb un concert especial de l’Agrupació Musical La Artística de Monòver per tal de celebrar el seu 50 aniversari. Un espectacle que es durà a terme a Teatre Principal, a les 20:00 hores i amb entrada gratuïta.

Al dissabte següent, 8 d’octubre, es podrà gaudir de l’obra teatral “El xiquet que volia una falda escosesa”, de Bullanga Cia. Teatral. En aquesta obra d’Adrian Novella, es defensa la importància de ser un mateix. Aquest espectacle va ser Premi Escalente de Teatre Infantil de la Diputació de València. L’entrada té un preu de 4 euros per a majors de 6 anys.

El diumenge, 9 d’octubre, es durà a terme la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana amb actes molt variats que començaran a partir de les 10:00h, com ara: concurs de Galotxes al Carrer Luis Martín, l’acte institucional cap a les 11:00h a la Plaça de la Sala, una cercavila dels Nanos i Gegants amb la Colla El Xirivell, un concert de l’Orquestra de la Federació Alacantina de Corda Polslada Mar i Muntanya, un contacontes per als més menuts amb Lluís Amat i la tradicional Mostra d’artistes locals, que estarà exposada a la Sala d’Exposicions José María Román Amat ‘Pita’, del Kursaal Fleta.

Per la seua banda, el diumenge 16 d’octubre, la solidaritat tindrà una cita, ja que està prevista una nova edició de la Marxa Rosa, organitzada per l’Associació Alicante para la lucha contra el cáncer a Monòver. Aquesta festa per la vida començarà, com de costum, a les 10:00 hores a la Plaça de Bous, des d’on eixirà la marxa recorrent els carrers monovers fins arribar al Parc de l’Albereda.

La venda de dorsals i samarretes s’hauran de fer a la seu de l’associació ubicada al carrer Poetessa Remedios Picó, els dies 10, 11, 13 i 14 d’octubre en horari de matí i de vesprada.

Al dia següent, 17 d’octubre, la Biblioteca Pública de Monòver se sumarà a una iniciativa promoguda per la Biblioteca Nacional d’Espanya per tal de celebrar el Dia de les escriptores. Aquesta commemoració busca reivindicar la tasca i el llegat de les escriptores a partir de la lectura de fragments representatius de les seues obres. Serà a les 20:00 hores a la Casa de Cultura. Dimecres, 19 d’octubre, tornarà l’Hora del Conte a les 18:00 hores a la

Sala Infantil de la Biblioteca Pública de la mà de Paraíso del Cuento.

A més a més, des del 21 al 28 d’octubre, aquelles persones interessades podran gaudir de l’Exposició Joan Fuster: una vida il·lustrada, que s’inaugurarà al Kursaal Fleta el 21 d’octubre a les 19:30 hores. En aquesta mostra es farà un recorregut per la vida i l’obra d’un dels intel·lectuals valencians més importants del segle XX.

A continuació, es durà a terme la conferència Fuster i Ròdenas en l’espill d’Azorín, a càrrec de Paül Limorti, director del CEFIRE d’Elda. Una activitat organitzada per la Biblioteca Pública de Monòver.

Un dia més tard, el 22 d’octubre, a les 19:00h, l’Orquestra ADDA- Simfònica oferirà un concert al Teatre Principal a benefici de la Fundación Dharma. Estarà dirigit per Josep Vicent i tindrà un preu de 8 euros per entrada.

El 28 d’octubre arribarà una data ja remarcada a Monòver, ja que al voltant de les 18:00 hores s’inaugurarà una nova edició de les Balconades 2022. La Plaça de la Sala i el carrer Major s’engalanarà amb les obres pictòriques sobre llençol de tots els participants. Aquesta mostra a l’aire lliure, organitzada per la Biblioteca Pública, es podrà visitar fins al 27 de novembre.

Acaba la programació amb un de la mà de Floc Teatre que presentarà al Teatre Principal l’obra La Fallera Calavera. Una versió teatral a partir del conegut joc de cartes d’Enric Aguilar. Es tracta “d’una recreació d’aquesta història tètrica, divertida i desbaratada que farà una revisió dels valors culturals i festius valencians que ens identifiquen com a poble”, com explica Júlia Tortosa, regidora de l’àrea. Serà el dissabte, 29 d’octubre, a les 19:00h al Teatre Principal i està previst per a un públic adolescent o adult. El preu per persona és de 4 euros.

De fet, a “l’IES Enric Valor de Monòver, part de l’alumnat llegirà aquesta obra abans d’anar a vore-la, per tal d’entendre millor el seu contingut”, com assegura Tortosa.

Des de la Regidoria de Cultura esperen “que la població gaudisca de tots els actes previstos a la programació, que està pensada per a totes les edats i amb la qual s’ofereix una alternativa cultural als ciutadans i ciutadanes sense haver d’eixir de la població”.