Comencen les obres de millora de la coberta de l’Ermita de Santa Bàrbara de Monòver

0
- Publicidad -

Aquesta setmana han començat les obres de millora i restauració de la coberta de l’emblemàtica Ermita de Santa Bàrbara de Monòver.

Unes tasques que es venen reinvidicant des de fa molt de temps, perquè la coberta de l’Ermita presenta “un estat alarmant, ja que el deteriorament està originant filtracions importants que estan afectant a l’interior de l’edifici”.

Loren Amat, regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Monòver es troba “molt satisfet amb l’inici d’aquestes obres perquè és una prioritat per a nosaltres conservar el patrimoni que tenim al municipi”.

Així, amb aquesta intervenció, “es procedirà a la substitució integral de tota la teulada, així com a la seua impermeabilització”. Cal destacar que, segons recorda Amat, «els treballs respectaran en tot moment el projecte de reforma, ja que, com que l’ermita és un Bé d’Interés Cultural (BIC) s’ha d’actuar respectant al màxim les recomanacions tècniques de la Conselleria de Cultura».

I és que, L’Ermita de Santa Bàrbara i el Convent de Caputxins “són dos elements fonamentals de la personalitat de Monòver”. Finalment, “s’han vist els fruits d’un gran treball mitjançant el qual s’ha hagut de negociar algunes qüestions amb el Bisbat, que és el propietari de Santa Bàrbara, per la qual cosa no es poden fer obres la seua ajuda i el seu consentiment en algunes qüestions destacades”.

Una part de les despeses ocasionades d’aquestes obres a l’Ermita estan cobertes per la Diputació Provincial d’Alacant, mentre que altra part l’ha aportat l’Ajuntament de Monòver. D’aquesta manera, “demostrem la nostra implicació amb el patrimoni local i també amb els veïns del barri, amb els quals havíem adquirit un compromís”.

Per altra banda, l’estat del Convent de Caputxins de Monòver es troba en “molt males condicions”, com apunta Amat, “i la nostra intenció és aconseguir que el Bisbat ens el cedisca i poder fer obres de millora, ja que solament es poden dur a terme si són de titularitat pública”.

La intenció de Patrimoni és “deixar la Capelleta de Sant Josep per a culte religiós i que la resta de l’edifici, la nau central, etc, es puga utilitzar per a un ús públic, ja siga cultural, com a biblioteca o turístic…”

Les converses estan molt avançades amb el Bisbat i “esperem que, més prompte que tard, es puga trobar una solució al respecte”.

- Publicidad -