La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Monòver va dur endavant una activitat original i diferent dedicada a part de l’alumnat de secundària tant de l’IES Enric Valor com del col·legi Divina Pastora.

Es tracta d’un concert didàctic en valencià a càrrec de VerdCel, una proposta de cançó d’autor amb Alfons Olmo al capdavant. Un espectacle organitzat dins la subvenció de la Conselleria d’Educació per a activitats extraescolars que va rebre el consistori monover fa uns mesos.

En concret, van acudir al Teatre Principal de Monòver dues classes de Primer de Batxillerat i un grup de Segon de Batxillerat de l’IES Enric Valor, així com alumnat de Tercer i Quart de l’ESO del col·legi Divina Pastora de Monòver.

En la seua vessant escènica, VerdCel dirigeix els seus treballs al públic adult i juvenil, així com a l’activitat pedagògica i sol formar part de diverses campanyes escolars arreu el territori. De fet, Alfons és Geògraf de formació i compta amb una llarga experiència en el món formatiu i educatiu, va ser docent a l’ESO i Batxillerat i, d’ofici, és escriptor de cançons, com ell mateix apunta.

En el concert els joves assistents van poder escoltar el poema d’Ausiàs March, “Veles e vents” o “Al Mar”, de Manel, entre moltes altres obres en valencià.

Alfons Olmo, natural d’Alcoi, compta amb més de divuit anys als escenaris, nou discos publicats, tres poemaris, guionatge de còmics i d’audiovisuals. Ha rebut diversos reconeixements musicals pel directe, els Premis Ovidi Montllor per ‘PaisViatge’ i ‘Els dies del Saurí’ i diversos guardons literaris. També ha coproduït iniciatives culturals com l’espai ‘Riu Viu’, Cds del ‘Tren republicà’, Projecte ‘Música de telers’ d’Alcoi (CD i espectacle), etc.