Alejandro García destaca la necessitat de fer un “front comú” entre els municipis sabaters per la defensa del sector

L’alcalde de Monòver va participar en la reunió de 17 localitats espanyoles productores de calcer i va demanar que “s’evite la muntada dels aranzels en l’exportació als Estats Units”.

0
Cumbre de alcaldes en el Ayuntamiento de Elche. Foto: Ayuntamiento de Elda
- Publicidad -

Alejandro García, alcalde de Monòver, va acudir ahir a una cita pionera i destacada que es va dur a terme a la ciutat d’Elx.

Es tracta d’una reunió de 17 localitats espanyoles productores de calcer la qual va estar presidida per l’alcalde d’Elx, Carlos González. Aquesta cimera del sector també va comptar amb representants de les localitats alacantines d’Elda, Elx, Petrer, El Pinós, Aspe, Villena, així com les patronals del sector. A més a més, de manera telemàtica, van participar alcaldes de Vall d’Uixò, Caravaca de la Cruz, Almansa i Arnedo, així com Alaior, Es Mitjorn Gran, Ciutadella, Ferreries o Inca, a les Illes Balears.

En la seua intervenció, Alejandro García va incidir en la necessitat de “no castigar-nos amb un aranzel per al calcer perquè les grans tecnologies dels Estats Units no vulguen pagar els impostos que els corresponen a Europa, conforme fan les nostres empreses del calcer”.

García va concloure que “aquest seria un agreujament comparatiu pel que fa al sector”. Per aquesta raó “la Unió Europea ha de negociar que no s’aplique aquest aranzel en qüestió”.

En aquest context, els alcaldes que hi van participar van subscriure una declaració institucional de suport al sector de la indústria del calcer i la marroquineria i es va reivindicar, en conjunt, “la modificació del Reial Decret-Llei 5/2021, de 12 de març, per a incloure les empreses del sector de la indústria del calcer i el sector de la indústria dels components i la maquinària per al calcer i marroquineria i donar-li accés a les línies d’ajuda promogudes en aquest Reial Decret”.

A més a més, tal i com va demanar García, el document recull “la demanda al Govern d’Espanya a dur endavant les accions necessàries per a evitar la imposició de nous aranzels per part dels Estats Units als productors de la Unió Europea i, en concret, al calcer i els seus components i maquinària, en resposta als recents ‘impostos als serveis digitals’ que ha implantat Espanya i altres països europeus”.

Amb aquest tipus d’encontres, Monòver dona suport a “un sector industrial fonamental per als municipis de la comarca i es treballa per tal de normalitzar l’activitat, la qual s’ha vist perjudicada per la pandèmia per coronavirus”, com destaca l’alcalde monover.

- Publicidad -