Home Política El PP de Monóvar acusa al Consistorio de “amparar” a independentistas

El PP de Monóvar acusa al Consistorio de “amparar” a independentistas

2

El Partido Popular de Monóvar acusa al Ayuntamiento de “amparar” a entidades independentistas catalanas “facilitando espacios municipales para actividades de adoctrinamiento ideológico bajo el amparo de la cultura”. Los populares piden al alcalde que “no permita” el uso de la Casa de Cultura para la presentación del libro ‘Els parlars valencians’, que tendrá lugar este viernes con la presencia de la concejal de Cultura, Júlia Tortosa, y los autores del texto.

Entre las entidades que apoyan este libro se encuentra el Institut d’Estudis Catalans, una entidad que ha apoyado la declaración unilateral de independencia de Cataluña promulgada por Puigdemont y Junqueras. Este instituto firmó con Ómnium Cultural, cuyo presidente permanece en prisión provisional por presuntos delitos de sedición, un documento para la consecución de la independencia en Cataluña.

“Disfrazan de cultura actos de adoctrinamiento ideológico con el beneplácito del equipo de gobierno y su presencia en ellos”, critica el portavoz popular, Lorenzo Lorenzo. “El Ayuntamiento de Monóvar no debe amparar a entidades que han destrozado las vidas de miles catalanes y españoles con su intento de separar España en el mayor desafío que ha sufrido la democracia”, manifiesta el dirigente popular.

Lorenzo recuerda que “el PSOE apoyó la aplicación del 155 para devolver la legalidad a Cataluña y el equipo de gobierno socialista rompe con la alianza de los demócratas españoles al permitir este tipo de actos”. Pide al PSPV “una posición clara contra estas manifestaciones independentistas como han hecho sus diputados y senadores”.

Lorenzo critica el “intento expansionista de los independentistas a la Comunitat Valenciana como parte de los llamados Paisos Catalans” con actos como el que apoya el gobierno monovero. “Es la hoja de ruta que se ha marcado Compromís en la Comunitat Valenciana y que esperamos que no sigan los socialistas valencianos ni monoveros”.

2 COMMENTS

  1. És una vergonya que el Partit Popular, els membres del qual són valencians a les terres valencianes, faça demagògia i persecució amb la cultura pròpia seguint les consignes que els dicten a Madrid. El valencià, o els parlars valencians, són dialectes de la llengua catalana, que no s’ha de confondre amb els dialectes de Catalunya, que també en formen part. Òmnium Cultural és una associació que defensa i impulsa la cultura catalana a Catalunya, i participa i ajuda en qualsevol promoció que se li demana. És normal que políticament els d’Òmnium estiguen al costat dels que defensen la llengua del País i no amb els seus enemics, que, com queda i quedarà clar els mesos i anys vinents, són precisament el PP i Cs principalment. Al País Valencià, l’odi de Cs i el PP pel valencià és públic i manifest, defensant tesis anticientífiques per tal de ficar conspiracions falses al cap dels valencians i intentar demostrar amb mentires repetides, fins convertir-les en arguments per als enemics de la cultura valenciana. Si a Catalunya es tallen una mica, ací són més papistes que el propi Papa. Per això em sorprén que els mestres de l’adoctrinament en mentires acusen els que lluiten per la defensa de la llengua de ser els que ells són. El que vol el PP és que el valencià desaparega de la màxima quantitat de localitats possibles del País Valencià, o que almenys quede reduït a l’àmbit familiar, perquè si el valencià entra el política, pensen, la unitat d’Espanya es posa en perill, no siga que ens adonem que tenim els mateixos problemes a Catalunya, al PV i a les Illes Balears, des de l’economia, la superpoblació, l’atur, el dèficit la destrossa del medi ambient a banda el problemes lingüístics i culturals.
    Jo no m’he llegit, ni possiblement no llegiré ‘Els parlars valencians’ perquè em sé de carrereta moltes de les diferències entre parlars i ja me n’he llegits uns quants, però no crec que hi haurà en tot el llibre cap esment a la independència o a res semblant: serà un llibre tècnic de filologia i per això aquesta polèmica és un atac gratuït a un treball que, si tinguérem un país normal sense enemics de la llengua, no hauria necessitat l’ajuda ni el suport de cap ens forà, ni tan sols dels nostres cosins germans del nord. No deixeu que vos embruten el cap aquesta gent.

  2. Per cert, sóc nascut a València Cap i Casal… No vos penseu que sóc de l’Òmnium ni res de semblant.

Comments are closed.

Salir de la versión móvil