L’Ajuntament de Monòver ha sol·licitat una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant dins el Plan + Cerca 2022, que consisteix en la millora de l’accessibilitat en l’entorn urbà d’una zona concreta de la ciutat.

En concret, aquesta ajuda a Monòver, que encara està a l’espera de la resolució de la Diputació, es destinarà a adequar la zona Nord d’entrada a la ciutat, és a dir, l’entorn urbà dels voltants de la “Venta de Blai”, així com els accessos a l’Avinguda de l’Ensenyança i l’escola Azorín.

Amb aquestes actuacions es pretén “millorar l’accessibilitat en general d’aquesta zona i augmentar la seguretat per als vianants i usuaris”, com expliquen des del consistori.

De fet, es tracta d’una zona “molt deteriorada que compta amb un plantejament poc encertat per al pas dels vianants i unes obres que es van quedar a mitges sense assegurar el pas dels escolars que van caminant al col·legi”, com remarquen des de l’Ajuntament de Monòver.

En aquest sentit, hi ha “una demanda constant tant dels escolars i famílies de l’escola com de l’AMPA del centre educatiu, per la qual cosa es va decidir actuar en aquesta zona”. Unes obres “que no es podrien fer sense fons de subvencions”.

Les actuacions previstes duran a terme tasques de demolició, pavimentació, es reubicaran aparcaments, es duran a terme noves voreres, es canviarà l’enllumenat, així com modificacions en el mobiliari i la senyalització, entre altres coses.

S’estima un termini d’uns tres mesos per tal d’efectuar la totalitat d’aquestes obres de millora.

I és que, segons expliquen des de l’Ajuntament, “la presència de l’escola Azorín i un nombre elevat d’habitatges, així com la manca de recorreguts en condicions per als vianants, justifiquen la necessitat d’executar aquestes millores”.

Es preveu un pressupost total de més de 281.500 euros.