L’alumnat de 3r d’ESO i 1r de Batxillerat de l’IES Enric Valor practicarà durant un mes les Galotxes, esport tradicional monover

Hui, dimarts, 13 d’abril, ha començat una activitat esportiva pionera en col·laboració amb el Club de Galotxes Monòver per tal d’aproximar aquesta modalitat de Pilota Valenciana als més joves de la localitat.

0
- Publicidad -

Les Regidories d’Educació i d’Esports en col·laboració amb el Club de Galotxes de Monòver han posat en marxa una iniciativa pionera a la localitat.

Es tracta de l’aproximació de l’esport de la Pilota Valenciana, en la seua modalitat de Galotxes, als alumnes de l’IES Enric Valor de Monòver.

I és que, com explica David Amorós, regidor d’Esports, “hui mateix, dimarts, 13 d’abril, ha començat un curset de Galotxes dirigit a l’alumnat de 3r d’ESO i 1r de Batxillerat de l’institut de secundària monover”.

Per tant, set grups d’alumnes es beneficiaran de la pràctica d’aquestes unitats didàctiques de Pilota Valenciana, les quals es perllongaran durant un mes i es duran a terme “tant a les instal·lacions del Centre Esportiu de Monòver com al Pavelló Esportiu Municipal”, assegura l’edil. Unes jornades esportives que comptaran amb monitors de Pilota Vinalopó.

De fet, els monitors han explicat que els grups que han acudit hui a la primera sessió “han vengut molt motivats i contents i ho han agafat amb moltes ganes. Fins i tot, alguns d’ells han demostrat tenir molta destresa en el joc”.

Aquests cursets esportius especials, els quals estan previstos durant quatre dies a la setmana en horari lectiu i finalitzaran l’11 de maig, s’han dut a terme gràcies a una subvenció aportada per la Conselleria d’Educació.

Amorós qualifica de “molt positives” aquest tipus d’activitats esportives, ja que “és una manera perfecta d’apropar un esport tant tradicional monover com són les Galotxes a un gran nombre d’alumnes, la qual cosa podria suposar un primer al·licient per a que participen en la primera Escola de Pilota que es durà a terme a la localitat”.

- Publicidad -