L’Ajuntament de Monòver treballarà activament en la gestió dels projectes d’instal·lació de plantes solars per a afectar al menor número de zones possible

La reunió va resultar molt productiva i les dues administracions estan disposades a gestionar els projectes de la millor manera possible, amb la intenció d’afectar el menor número d’hectàrees tan importants i productives com ara el Pla del Manyà.

0
Alejandro García
- Publicidad -

Ahir, dijous, 25 de març, representants del govern municipal de Monòver es van reunir telemàticament amb diversos responsables de Secretaries Autonòmiques de la Generalitat per tal de tractar els projectes d’instal·lació de plantes solars al terme municipal monover.

Alejandro García, alcalde de Monòver, destaca que aquesta va ser “una reunió molt productiva, en la qual les dues administracions estem disposades a gestionar els projectes de la millor manera possible, amb la intenció d’afectar el menor número de zones tan importants i productives com ara el Pla del Manyà”.

Una de les qüestions que es van tractar a la reunió és “la possibilitat de dur endavant algun tipus de compensació en forma d’inversions per al paisatge”, informa García.

Els representants del govern municipal van traslladar als membres de Conselleria “la seua voluntat de regular la implantació d’aquestes plantes solars, controlar com es farà i, sobretot, que haja un número màxim d’hectàrees a ocupar”, asseguren des del consistori.

En aquest sentit, “hem obert una línia de treball per a posar-nos al dia pel que fa al control de les infraestructures com les que s’estan plantejant en la consecució d’aquests projectes”.

Cal destacar que “en els pròxims dies es convocarà el Consell de Medi Ambient per tal d’explicar els punts destacats d’aquesta reunió”, com anuncia l’alcalde. A més a més, “informarem a les Plataformes ciutadanes que s’han creat preocupades per la instal·lació dels panells solars, a les quals tindrem en compte a l’hora de gestionar aquests projectes”.

- Publicidad -