El pròxim divendres 5 de maig, a les 20.00 hores, es realitzarà la presentació de la novel·la gràfica Al-Azraq. El malson de Jaume I, de Just Sellés.

L’acte s’emmarca dins del cicle Llegim als pobles impulsat per la Generalitat Valenciana. L’activitat està organitzada per la Biblioteca Pública i la Regidoria de Cultura, i compta amb la col·laboració del Casal Jaume I.

La presentació es realitzarà a l’aula polivalent de la segona planta del Kursaal Fleta, i comptarà amb la presència del seu autor, Just Sellés.

A més a més, pel matí, l’autor també tindrà un encontre amb els alumnes de IES Enric Valor, els quals han treballat la seua obra.

Sinopsi

Al-Azraq. El malson de Jaume I és una novel·la gràfica que recrea els darrers anys d’Al-Àndalus oriental, els escenaris de la Muntanya on musulmans i cristians dirimiren les seues diferències. Amb el propòsit de reinterpretar la invasió feudal de la Muntanya, Al-Azraq. El malson de Jaume I enarbora l’estendard de la mitja lluna i concedeix la paraula al vençut perquè el relat fluïsca en primera persona, lliure, directe, visceral, per boca de qui patí en la seua carn el genocidi andalusí del Conqueridor. La croada valenciana de Jaume I com mai no te l’han contada, ara també il·lustrada.